Sågat träd
Arkiv / Om oss / En säkrare skogsentreprenad för Forlec!

Ett av företagen som fått hjälp tack vare Skogsentreprenörernas arbetsmiljöprojekt En säkrare skogsentreprenad är Forlec i Burträsk, som ägs och drivs av Jimmy Persson och Robert Nilsson. Tillsammans har man en gallringsgrupp, och utöver det sysslar man mycket med konsultation och rådgivning.

Med hjälp av Skogsentreprenörernas projekt En säkrare skogsentreprenad har man nu tagit ett ordentligt grepp om sitt arbetsmiljöarbete:

– Dels vill vi själva ha en bra arbetsmiljö – vi vill vara friska och må bra, och varken drabbas av sjukdomar eller olyckor, säger Jimmy.
Hans kollega Robert nickar bekräftande och tar över. 
– På sikt vill vi gärna anställa fler och då vill vi givetvis också att de anställda ska ha en bra arbetsmiljö och trivas. Det ska vara trevligt att jobba hos oss, helt enkelt.

två glada skogsentreprenörer

Det är ingen hemlighet att yrket innehåller mycket risker, och Jimmy och Robert konstaterar att ett systematiskt arbetsmiljöarbete många gånger handlar om att synliggöra riskerna.

– En del är ju dessutom återkommande hela tiden, och då gäller det att hitta bra rutiner runt dem, och det är ju extra viktigt om vi har anställda.
För Forlec handlar det också om konkurrensfördelar. Är man en bra arbetsgivare som bryr sig om sina anställda blir man också mer attraktiva vid en rekrytering:
– Så är det, och eftersom vi båda har erfarenheter av när det inte är så bra, kommer vi absolut att lyfta att vi är måna om en bra arbetsmiljö.

Vill du också ha råd och hjälp kring ditt systematiska arbetsmiljöarbete? Hör av dig till Skogsentreprenörernas arbetsmiljörådgivare Sebastian Lindqvist du också!

Relaterade artiklar

18 maj, 2021
Om oss

Om Skogsentreprenörerna

Skogsentreprenörerna har idag drygt 700 medlemsföretag. Både företagare med maskiner, och manuella som erbjuder tjänster som röjning, gallring, planläggning och plantering. Som medlem får man branschgemenskap, omvärldsbevakning och tillgång till våra s...